Basar logo

Varför alla vill ha en Le Creuset gryta!

Bild Varför alla vill ha en Le Creuset gryta!

Le Creuset grytan är den okrönte konungen i köket. Vi har väl alla haft en gryta som följt med från farmors arvegods i gjutjärn. En gryta som håller generation efter generation och med lätthet kan ärvas. Den verkar bara bli bättre med åren. Det är helt enkelt så att grytor av hög kvalitet håller sålänge. Designen är tidlös och känns lika moderna idag som då.

Vad skiljer en Le Creuset gryta mot en gjutjärnsgryta?


Le Creuset grytorna är en emaljerad gjutjärnsgryta. Det gör att du får alla fördelarna med en gjutjärnsgryta som jämn och uthållig värmefördelning och lång livslängd. I och med att insidan är emaljerad får du en lättskött gryta som blir enklare att rengöra vid diskningen. Att den tillverkas i Frankrike och har livslång garanti räcker väl gott som kvalitetsstämpel. Idag finns de i många snygga färger, vilket gör dem enkelt att passa in i det moderna köket.

Varför ska man äga en Creuset gryta?


Många anser att detta är grytan för all matlagning. Vi på basar-redaktionen är beredda att hålla med.
Oavsett om du ska tillaga grytor, stekar, soppor och bakverk kommer du finna grytan oerhört trevlig att laga mat i. Att den dessutom fungerar både på en modern induktionshäll till att stoppas in i ugnen gör den oerhört mångsidig. Även designen på grytan är genomtänkt där de utstående handtagen gör grytan greppvänlig, men även ett utmärkt ställe att placera sleven i. Pricken över i:er är den värmetåliga knoppen längst upp, som gör att du inte bränner dig.

Skötselråd för lång hållbarhet.


Även om det är livstids garanti på grytan kan du med några enkla råd bibehålla grytan snygg länge. Genom att använda träredskap eller silikon-verktyg sparar du den emaljerade insidan fri från repor. Vid rengöring gäller såklart handdisk. Även om ytan är bättre än en gjutjänspanna kan det ibland brännas fast lite matrester i botten. Men det är bara att fyll grytan med varmt vatten och lite diskmedel och låta det stå en stund. Efter ett tag är det enkelt som en barnlek att rengöra grytan med en vanlig diskborste. Du ska undvika att använda repande material vid rengöringen.